دکتر بنفشه ولیان
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب مرتبط با پا و زانو / شایع ترین علائم آرتروز زانو

شایع ترین علائم آرتروز زانو

کسب آگاهی از شایعترین علائم انواع آرتروز زانو میتواند در تشخیص به موقع و انتخاب گزینههای درمانی آنها موثر باشد. آرتروز باعث تورم و التهاب در مفاصل میشود و معمولاً زانو را درگیر میکند. همچنین ممکن است افراد هنگام حرکت دادن زانو دچار سفتی، ضعف و ترک صدا شوند.

برای درمان آرتروز زانو در کلینیک درمان درد دکتر بنفشه ولییان، از روشهایی نظیر پرولوتراپی، اورتوکین تراپی، پی آر پی و تزریق ژل به زانو استفاده می شود. شما می توانید جهت هماهنگی با این مرکز و کسب اطلاعات بیشتر از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.

آرتروز اصطلاحی است که بیش از 100 مورد را شامل میشود که میتواند باعث التهاب یا تورم مفاصل یا بافتها شود. بسیاری از این بیماریها میتوانند روی زانو تأثیر بگذارند. این مقاله علائم مختلف آرتروز زانو را مورد بحث قرار میدهد و توضیح میدهد که کدام نوع آرتروز ممکن است این علائم را ایجاد کنند. همچنین اطلاعاتی در مورد گزینه های تشخیص و درمان انواع آن بررسی شده است.
شایعترین علائم انواع آرتروز زانو میتواند شامل موارد زیر باشد:

ضعف در زانو

  1. درد و تورم زانو پس از ضربه
  2. دردی که ممکن است با هوای بارانی بدتر شود
  3. احساس قفل شدن هنگام حرکت دادن زانو
  4. صدای کلیک یا خرد کردن هنگام حرکت دادن زانو
  5. سفتی و تورم زانو، که می تواند صاف یا خم شدن صحیح زانو را سخت کند
  6. درد و تورم زانو که پس از دورههای طولانی بی تحرکی مانند خواب، نشستن، ایستادن یا استراحت که در پایان روز بدتر میشود

آیا علائم آرتروز فقط روی یک پا تأثیر میگذارد؟

آرتروز (OA)، آرتریت واکنشی، نقرس و آرتریت پس از سانحه، اغلب فقط در یک مفصل یا یک طرف بدن احساس درد میکنند، اگرچه میتوانند دو طرف بدن را تحت تأثیر قرار دهند. از طرفی هم برخی بیماریها خود ایمنی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید تمایل به تأثیر در دو طرف بدن دارند.

آیا درد در آرتروز مداوم است؟

نقرس، آرتروز، آرتریت پس از سانحه، واکنشی و عفونی میتوانند باعث ناراحتی مداوم در مرحله حاد یا حمله شوند. با این حال، علائم ممکن است در بعضی از روزها نسبت به روزهای دیگر بدتر شوند.
انواع دیگر آرتروز ممکن است علائمی داشته باشد که بین دورههای شدید شدن علائم و در مواردی که علائم بهبود مییابد، متناوب باشد، از جمله:

آیا علائم آرتروز از مفصل کوچک تر شروع میشود؟

بسیاری از بیماری‌های خود ایمنی، از جمله آرتریت روماتوئید و پسوریازیس، علائم اولیه را در مفاصل کوچک‌تر قبل از ضربه زدن به زانو ایجاد می‌کند. آرتریت لوپوس نیز به طور معمول از زانو شروع نمی‌شود. علائم اولیه می‌تواند انگشتان، مچ دست، آرنج، مچ پا و انگشتان پا را تحت تأثیر قرار دهد. با این حال، نقرس، آرتریت عفونی و واکنشی، آسیب پس از سانحه و لوپوس تمایل دارند زانو را تحت تأثیر قرار دهند.

شایع ترین علائم آرتروز زانو

آرتروز زانو در زنان

استفاده از کفش‌های مناسب درحین راه رفتن و راه رفتن روی سطوح هموار نیز از دیگر مواردی است که ابتلا به آرتروز زانو را در افراد کنترل می‌کند. طبق تحقیقات به عمل آمده بیشتر از 70 درصد مبتلایان به بیماری آرتروز زانو را زنان تشکیل می‌دهند.
همان‌طور که اکثر افراد می‌دانند درد مفاصل ازعلائم اصلی بیماری آرتروز به شمار می‌رود. اما باید توجه داشته باشید که دردناک بودن مفاصل تنها نشانه این بیماری محسوب نمی‌شود و افراد مبتلا به ارتروز پیش از احساس درد مفاصل با علائم دیگری از این عارضه رو به رو شده اند.
بیماری آرتروز انواع مختلفی دارد و هر یک از آن‌ها علامت و نشانه‌های مخصوص به خود را دارند که متفاوت از یکدیگر هستند. حتی علائم این بیماری در زنان و مردان نیز متفاوت بوده و همچنین در جوانان نیز با نشانه‌هایی متفاوت از افراد مسن بروز می‌کند.

با توجه به مطالب ذکر شده ممکن است سوالی در ذهن شما ایجاد شده باشد که چرا باید نسبت به این علائم توجه داشته باشیم؟ دلیل آن کاملا واضح است. اگر شما با آگاهی از علائم اولیه بیماری آرتروز و مشاهده آن علائم در خود به پزشک متخصص درد مراجعه کنید تشخیص بیماری در مراحل ابتدایی آن صورت می‌گیرد. بنابراین به سهولت می‌توان از پیشرفت آن جلوگیری کرده و روند رشد آن را کاهش داد.
همچنین ممکن است به علت تشخیص آرتروز زانو هنگام این بیماری، پزشک برای شما داروهای ضد التهاب نیز تجویز کند. زیرا تاثیر داروها در مراحل اولیه بیماری بیشتر از زمانی است که بیماری پیشرفت کرده است. علاوه بر آن پزشک به شما توصیه خواهد کرد که با اندکی تغییر در سبک زندگی خود بتوانید با وجود این بیماری کیفیت زندگی خود را نیز حفظ کرده و به انجام کارهای روزمره خود بدون احساس درد و ناراحتی بپردازید.

علائم آرتروز زانو در زنان

سفت شدن مفاصل

در اکثر افراد بیماری آرتروز با سفتی و خشکی مفصل زانو بروز می‌دهد. به این صورت که خم کردن زانو یا مستقیم نگه داشتن پا برای فرد دشوار خواهد شد. همچنین ممکن است فرد قادر نباشد پای خود را به یک طرف حرکت دهد. خشکی مفاصل ممکن است در زمان‌های مختلف در طول روز خود را نشان دهد. اما خشکی مفاصل هنگام صبح بیش از سایر زمان‌ها اتفاق می‌افتد و مدت زیادی نیز طول می‌کشد تا فرد بتواند پای خود را حرکت دهد.گاهی این خشکی با صدا دادن مفاصل همراه است. به طوری که فرد هنگام تحرک صدایی از مفصل خود می‌شنود که ممکن است همراه با درد و یا بدون درد باشد. به عارضه صدا دادن مفاصل به اصطلاح کریپتاسیون می‌گویند.

ورم مفاصل

در برخی افراد بیماری آرتروز موجب تجمع مایع اضافی درون مفصل می‌شود که این امر باعث تورم مفصل زانو شده و زانوی مبتلا بزرگ‌تر و پف کرده‌تر از زانوی سالم به نظر می‌رسد. در اکثر موارد و در صورتی که ضربه یا آسیبی به پا وارد نشده باشد تورم پا علامت ابتلا به آرتروز می‌باشد و معمولا در پایان روز این تورم افزایش پیدا کرده و برخی اوقات نیز با سفتی مفصل زانو در زنان همراه است.

گرفتگی یا سایش تاندون‌های مفاصل

اگر احساس می‌کنید که عملکرد زانوی شما به گونه‌ای است که تاندون‌های مفصل زانو گرفتار شدند و گویی به هم گره خورده‌اند، این عارضه می‌تواند یکی دیگر از علائم ابتلا به بیماری آرتروز باشد. اغلب زنان این ساییدگی و گرفتگی را تجربه کرده و پس از مدتی از آغاز این عارضه بیمار درد را نیز تجربه خواهد کرد.

احساس خستگی

آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمن و یکی از انواع بیماری آرتروز محسوب می‌شود که در آن بر خلاف آرتروز، سیستم ایمنی بدن به مفاصل هجوم آورده و آن‌ها را تخریب می‌کند.این بیماری ممکن است تنها باعث التهاب شدید مفصل زانو یا اطرافمفصل زانو شود و برخی مواقع نیز ممکن است به کل بدن حمله کرده و منجر به التهاب شدید مفاصل بدن شود که به این حالت التهاب سیستمیک گفته می‌شود.در این صورت بیمار احساس خستگی زیادی خواهد کرد و قادر به انجام فعالیت‌های عادی و روزمره خود نیز نمی‌باشد و بدین ترتیب کیفیت زندگی بیمار به شدت کاهش یافته و مشکلات بسیاری را برای او ایجاد خواهد کرد.

تب بالا و کم شدن اشتها در زنان

از دیگر علائم آرتروز شدید یا التهاب سیستمیک بدن، تب و کاهش اشتها می‌باشد و گاهی بیمار به صورت دوره‌ای با افزایش التهاب مواجه می‌شود و در برخی افراد بروز این علائم شدید و در برخی دیگر نیز خفیف می‌باشد.

قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست

آرتروز ممکن است روی پوست نیز تاثیر بگذارد و علت آن می‌تواند خود بیماری یا داروهای مصرفی باشد. بنابراین تاکید می‌شود از مصرف خود سرانه هر گونه داروی مسکن و ضدالتهاب پرهیز کنید. برخی افراد مبتلا به آرتروز ممکن است با قرمزی و تحریک پوست خود مواجه شوند که این عارضه نوعی بیماری تحت عنوان ورم مفصل پسوریاتیک نامیده می‌شود و منجر به قرمزی و پوسته شدن بافت‌ها می‌شود.

برای پیشگیری از آرتروز زانو چه کنیم؟

اکنون سوال این است که برای جلوگیری از آرتروز زانو چه باید کرد؟ به همین دلیل در زیر به چند روش مهم اشاره کرده‌ایم:

بنابراین می‌توان با ایجاد تغییرات کوچکی در زندگی خود از ابتلا شدن به آرتروز زانو پیشگیری کرد.

اغلب افراد در طول زندگی خود حداقل یکبار دچار کمر درد می‌شوند. دردهای ناحیه کمر به هر علتی که باشد؛ میتواند ناتوان کننده و زجر آور باشد در حدی که زندگی روزمره بیمار را تحت تاثیر قرار دهد. امروزه در کلینیک های درد روشهای کم تهاجمی مانند بلوک عصبی و جراحی لیزری دیسک برای درمان کمر درد اعمال می‌شود که با کمترین عوارض، نتایج درخشانی به همراه دارد. شما با مراجعه به کلینیک فوق تخصصی درد دکتر بنفشه ولییان نیز می‌توانید با حداقل عوارض، بهبودی رضایت بخشی را در درمان انواع کمر درد تجربه نمایید . لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.


آدرس مطب : تهران ، خیابان مطهری ، خیابان فجر ، کوچه مدائن ، پلاک 20 ، ساختمان پزشکان ماهان ، طبقه 5
تلفن : 22896224 | 22896225 | 09029266688


درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید