کلینیک درد چیست ؟
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ستون فقرات / درمان تنگی کانال نخاعی بدون جراحی

درمان تنگی کانال نخاعی بدون جراحی

تنگی کانال نخاعی باریک شدن فضاهای ستون فقرات است که می‌تواند بر روی اعصابی که از طریق ستون فقرات عبور می‌کنند، فشار وارد کند. تنگی کانال نخاعی اغلب در ناحیه کمر و گردن رخ می‌دهد. برخی از افراد مبتلا به تنگی کانال نخاعی ممکن است علائمی نداشته باشند. برخی دیگر ممکن است درد، سوزن سوزن شدن، بی‌حسی و ضعف عضلانی را تجربه کنند. علائم می‌تواند در طول زمان بدتر شود. تنگی ستون فقرات معمولاً در اثر تغییرات سایش و پارگی در ستون فقرات مربوط به آرتروز ایجاد می‌شود.

یکی از خطرناک ­ترین و متأسفانه شایع­ترین مشکلات ستون فقرات، تنگی کانال نخاعی است. این عارضه که دلایل زیادی در ایجاد آن دخیل است؛ می­ تواند در صورت عدم درمان، به مشکلات جدی و خطرناکی منجر شود. تنگی کانال نخاعی با روشهای غیر جراحی در کلینیک درمان درد دکتر بنفشه ولییان با استفاده از متدهای روز دنیا، بهبود یافته، درمان می‌شود. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.

انواع تنگی کانال نخاع:

انواع تنگی کانال نخاعی بر اساس محل وقوع این بیماری طبقه‌بندی می‌شوند. امکان داشتن بیش از یک نوع تنگی نیز وجود دارد. دو نوع اصلی تنگی کانال نخاعی عبارتند از:

علائم تنگی کانال نخاع:

بسیاری از افراد شواهدی از تنگی کانال نخاعی در MRI یا سی تی اسکن دارند اما ممکن است علائمی نداشته باشند. هنگامی که آن‌ها رخ می‌دهند، اغلب به تدریج شروع شده و با گذشت زمان بدتر می‌شوند. علائم بسته به محل تنگی و اینکه کدام اعصاب تحت تأثیر قرار می‌گیرند متفاوت است.

تنگی کانال نخاع

علل تنگی کانال نخاع:

ستون فقرات از گردن تا قسمت پایین کمر امتداد دارد. استخوان‌های ستون فقرات یک کانال نخاعی را تشکیل می‌دهند که از نخاع (اعصاب) محافظت می‌کند. برخی از افراد با یک کانال نخاعی کوچک متولد می‌شوند. اما بیشتر تنگی‌های نخاعی زمانی اتفاق می‌افتد که فضای باز درون ستون فقرات باریک شود. علل تنگی کانال نخاعی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

عوامل خطرساز تنگی کانال نخاع:

اکثر افراد مبتلا به تنگی نخاعی بالای 50 سال سن دارند. اگرچه تغییرات دژنراتیو می‌تواند باعث تنگی کانال نخاعی در افراد جوان‌تر شود، دلایل دیگری باید در نظر گرفته شود. این دلایل شامل تروما، بدشکلی مادرزادی ستون فقرات مانند اسکولیوز و یک بیماری ژنتیکی است که بر رشد استخوان و عضله در سراسر بدن تأثیر می‌گذارد. تصویربرداری ستون فقرات می‌تواند این علل را متمایز کند.

عوارض تنگی کانال نخاع:

به ندرت، تنگی شدید نخاعی درمان نشده ممکن است پیشرفت کند و دائمی شود و عوارض زیر را ایجاد کند:

تشخیص تنگی کانال نخاع:

برای تشخیص تنگی کانال نخاعی، پزشک ممکن است در مورد علائم و نشانه‌ها بپرسد، در مورد سابقه پزشکی صحبت کند و یک معاینه فیزیکی انجام دهد. او ممکن است چندین آزمایش تصویربرداری را برای کمک به مشخص کردن علت علائم تجویز کند.

این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

درمان بدون جراحی تنگی کانال نخاع:

درمان تنگی کانال نخاعی به محل تنگی و شدت علائم بستگی دارد. اگر علائم خفیف است یا هیچ علائمی وجود ندارد، پزشک ممکن است نکاتی را برای خودمراقبتی ارائه دهد که می‌توانید در خانه انجام دهید. اگر این مورد کمکی نکرد، پزشک ممکن است داروها یا فیزیوتراپی را توصیه کند.

پزشک ممکن است داروهای زیر را تجویز کند:

افرادی که تنگی کانال نخاعی دارند، معمولاً به دلیل تلاش برای کاهش درد، فعالیت کمتری دارند. اما این امر می‌تواند منجر به ضعف عضلانی شود که درد بیشتری ایجاد می‌کند. یک فیزیوتراپیست می‌تواند تمریناتی را به شما آموزش دهد که ممکن است کمک‌کننده باشند:

ریشه‌های عصبی ممکن است در نقاطی که در آن نیشگون گرفته می‌شوند، تحریک و متورم شوند. در حالی که تزریق یک داروی استروئیدی (کورتیکواستروئید) به فضای اطراف گیرافتادگی تنگی را برطرف نمی‌کند، می‌تواند به کاهش التهاب و تسکین بخشی از درد کمک کند.تزریق استروئید برای همه موثر نیست و تزریق مکرر استروئید می‌تواند استخوان‌ها و بافت همبند اطراف را ضعیف کند، بنابراین فقط می‌توان این تزریق‌ها را چند بار در سال انجام داد.

در این روش، از ابزارهای سوزن مانند برای برداشتن بخشی از رباط ضخیم در پشت ستون فقرات استفاده می‌شود تا فضای کانال نخاعی افزایش یابد و گیرافتادگی ریشه عصبی برطرف شود. فقط بیماران مبتلا به تنگی ستون فقرات کمری و رباط ضخیم واجد شرایط این نوع رفع فشار هستند.این روش برداشت فشار کمری با هدایت تصویر از راه پوست (PILD) نامیده می‌شود. همچنین به آن رفع فشار کمری با حداقل تهاجم (MILD) نیز گفته می‌شود، اما برای جلوگیری از اشتباه گرفتن با روش‌های جراحی کم‌تهاجمی، پزشکان اصطلاح PILD را انتخاب کرده‌اند.از آنجایی که PILD بدون بیهوشی عمومی انجام می‌شود، ممکن است گزینه‌ای برای برخی از افراد با خطرات جراحی بالا ناشی از سایر مشکلات پزشکی باشد.

در کلینیک درد روشهای درمانی جهت تسکین دردهای حاد و مزمن، با روی کرد رفع علت ایجاد کننده درد ارائه می‌گردد. درمان دردهای سر و گردن، ستون فقرات، زانو و دردهای احشائی در کلینیک درد بدون نیاز به برش جراحی، تحت عمل های اینترونشن و بدون نیاز به باز کردن پوست انجام میشود.


آدرس مطب : تهران ، خیابان مطهری ، خیابان فجر ، کوچه مدائن ، پلاک 20 ، ساختمان پزشکان ماهان ، طبقه 5
تلفن : 22896224 | 22896225 | 09029266688