روش های درمان گردن درد در کلینیک درد
گردن درد یکی از مشکلات معمول مربوط به سلامتی است که معمولاً موقتی می باشد و طول مدت آن در حدود یک تا دو هفته است که با مشاهده درد گردن باید درمان درد گردن شروع شود. از علل گردن درد اغلب در نتیجه کشیدگی عضلات ایجاد می شود. یکی از دلایل دیگری که در بعضی موارد باعث درد گردن می شود، التهاب غدد به خاطر عفونت های ویروسی یا سایر عفونت ها است. در این حالت لازم است بیمار علل درد گردن خود را به دقت تحت کنترل داشته باشد. در صورتی که درد بیمار دائمی بوده یا به تدریج تشدید شود، این موضوع می تواند نشانه ای از ایجاد یک مشکل جدی تر برای فرد باشد و برای درمان گردن درد خود باید اقدام نماید.
در کلینیک فوق تخصصی درد دکتر بنفشه ولییان واقع در تهران، از روشهای سرپایی متعددی برای درمان گردن درد استفاده می شود. شما می توانید برای انجام این روشها به این مرکز مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 تماس بگیرید.
روش های درمان گردن درد در کلینیک درد
رایج ترین انواع گردن درد های خفیف تا ملایم معمولاً با انجام فعالیت های خود مراقبتی ظرف مدت دو یا سه هفته درمان می شوند. به هر حال اگر با استفاده از این روش ها درد گردن شما از بین نرفت، پزشک ممکن است از سایر روش ها برای درمان گردن درد استفاده کند.
مهم ترین روش ها برای درمان دیسک گردن و گردن درد به شرح زیر هستند:
- دارو
پزشک ممکن است از دارو های مسکن قوی تر و نیز دارو های شل کننده عضلات و دارو های ضد افسردگی سه حلقه ای برای کاهش درد بیمار استفاده کند.
- فیزیوتراپی
متخصص فیزیوتراپی می تواند وضعیت عضلات گردن شما را با انجام حرکت های ورزش گردن درد اصلاح کند. علاوه بر این در فیزیوتراپی برای درمان گردن درد از گرما و سرما، تحریک الکتریکی و سایر روش های مانند آن برای کاهش درد و پیش گیری از عود مجدد آن استفاده می شود.
- حرکات کششی و ورزش
در این حالت از وزنه، قرقره یا یک کیسه هوا برای کشش آرام عضلات گردن استفاده می شود. این روش درمانی می بایست تحت نظارت یک متخصص درمان درد گردن و متخصص فیزیوتراپی انجام شود و می تواند مقداری از گردن درد بیمار را کاهش دهد . ورزش برای گردن درد به طور خاص زمانی مناسب است که گردن درد مربوط به وارد شدن آسیب به ریشه عصب باشد.
- تحریک الکتریکی عصب از روی پوست (TENS)
در این روش الکترود ها بر روی پوست نزدیک نواحی دردناک قرار گرفته و از طریق آن ها پالس های الکتریکی خفیف به پوست داده می شود که می تواند باعث کاهش درد بیمار شود.
- گردنبند طبی
یک محافظ گردن نرم می تواند گردن شما را نگه داشته و به کاهش درد آن با کم کردن فشار وارد شده به ساختار گردن کمک کند. به هر حال، در صورتی که محافظ گردن برای مدت بیش از سه ساعت در هر بار یا برای بیش از یک تا هفته استفاده شود، می تواند ضرر بیشتری را برای بیمار نسبت به مزایای ایجاد شده آن به همراه داشته باشد.
- تزریق استروئید
پزشک ممکن است از تزریق دارو های کورتیکو استروئید در نزدیک ریشه های عصب، در محل مفاصل فاست که در استخوان های مهره های گردن قرار دارند یا تزریق در عضلات گردن برای کمک به کاهش درد بیمار استفاده کند. علاوه بر این در این حالت می توان دارو های بی حس کننده همچون لیدوکائین را برای کاهش درد بیمار به عضلات گردن تزریق کرد.
- عمل جراحی
در موارد نادر گردن درد نیاز به عمل جراحی دیسک گردن پیدا می کند و به این ترتیب سعی می شود ریشه عصب آزاد شده یا فشار وارد شده به مهره های گردن کاهش یابد.

علل گردن درد
گردن یکی از اندام های انعطاف پذیر بدن است که وزن سر را بر روی خود تحمل می کند. به همین خاطر گردن می تواند مستعد وارد شدن آسیب و بروز شرایطی باشد که باعث ایجاد درد و محدودیت حرکتی می شود . علل گردن درد می تواند به دلیل مسائل زیر باشد:
- کشیدگی عضلات: استفاده بیش از حد از عضلات گردن در فعالیت هایی مثل ساعت ها خم شدن بر روی کامپیوتر یا تلفن همراه می تواند باعث کشیدگی عضلات گردن و علت درد گردن باشد. حتی فعالیت های سبک مثل مطالعه کردن در حالت دراز کش در رخت خواب یا سایش دندان ها به یکدیگر نیز می تواند باعث ایجاد کشیدگی در عضلات گردن شود.
- فرسایش مفاصل: مشابه سایر انواع مفاصل بدن، مفاصل گردن نیز با افزایش سن و گذشت زمان دچار فرسایش می شوند. علاوه بر این ابتلا به بیماری هایی مثل استئو آرتریت می تواند باعث از بین رفتن بالش (غضروف) بین استخوان ها (مهره ها) شود و علت درد گردن شود . بدن شما در ادامه ممکن است زائده های استخوانی ایجاد کند که این زائده ها نیز بر حرکت مفصل تاثیر گذاشته و باعث ایجاد درد می شوند. همانند دیگر اعضای بدن، استخوان های گردن نیز با افزایش سن دستخوش تغییراتی خواهند شد. سطح استخوان ها ، ناهموار تر خواهد شد. دیسک هایی که استخوان های ستون فقرات را پوشش می دهند، آب خود را از دست خواهند داد. رباط هایی که استخوان ها را در محل خود نگه می دارند، انعطاف پذیری شان کاهش می یابد. ممکن است بر اثر آرتروز گردن و یا ایجاد خار های استخوانی، سطح استخوان ها ناهموار گردد، درنتیجه حرکت رباط ها و دیسک های بین مهره ای با مشکل مواجه خواهد شد. ممکن است کانال نخاعی تنگ تر شود و بر روی نخاع و اعصابی که به بازو ها منتقل می شوند، فشار بیشتری وارد شود. ضربه به گردن و یا ستون فقرات نیز می تواند اعصاب را تحت فشار قرار دهد. درد ناشی از این عوامل ممکن است از ناراحتی خفیف تا درد های شدید و فلج کننده متغیر باشد.
- تحت فشار قرار گرفتن اعصاب: فتق دیسک گردن یا ایجاد زائده های استخوانی در مهره های گردن می تواند باعث وارد شدن فشار به عصب و خارج شدن آن از محل صحیح در ستون فقرات شود.
- آسیب دیدگی: تصادف رانندگی از پشت اغلب باعث ایجاد ضربه شلاقی به گردن و یا رگ به رگ شدن گردن می شود که این حالت زمانی است که سر به سرعت به سمت عقب و سپس به جلو حرکت می کند. این شرایط می تواند باعث ایجاد کشیدگی در بافت نرم گردن شود. آسیب شلاقی گردن زمانی رخ می دهد که گردن شخص با شدت و فشار زیادی به طور ناگهانی به سمت عقب و سپس جلو حرکت کند. آسیب شلاقی گردن اکثرا پس از برخورد شدید در تصادفات اتومبیل اتفاق می افتد
علل دیگر
ازجمله دلایل دیگر گردن درد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آرتریت روماتوئید باعث درد، تورم مفاصل و خار های استخوانی می شود. بروز این بیماری در گردن می تواند باعث گردن درد شود.
- پوکی استخوان باعث ضعیف شدن استخوان ها و ایجاد شکستگی های کوچک خواهد شد. این عارضه معمولاً در دست یا زانو ایجاد شده ولی می تواند گردن را نیز درگیر کند.
- فیبرومیالژی عارضه ای است که باعث درد عضلانی در کل بدن به خصوص در نواحی گردن و شانه می شود.
- با افزایش سن دیسک های گردن فرسوده شده که به آن اسپوندیلوز یا آرتروز گردن گفته می شود. این مشکل فاصله بین مهره ها را کم کرده و می تواند فشار وارد شده بر روی مفاصل را نیز تشدید کند.
- زمانی که یک دیسک در اثر آسیب یا ضربه دچار فتق می شود ممکن است نخاع یا ریشه های عصبی آن را تحت فشار قرار دهد. به این عارضه فتق یا بیرون زدگی دیسک گفته می شود.
- تنگی کانال نخاعی می تواند باعث فشار بر روی نخاع و ریشه های عصبی آن شود. این عارضه ممکن است در اثر التهاب طولانی مدت ناشی از آرتروز یا عارضههای دیگر ایجاد شود.
- موارد غیرطبیعی مادرزادی
- عفونت
- آبسه
- تومور
- سرطان ستون فقرات
پیشگیری
اکثر موارد گردن درد با وضعیت قرارگیری نامناسب گردن و عامل های فرسایش مفاصل در نتیجه افزایش سن ارتباط دارند. به منظور پیش گیری از ایجاد گردن درد، سعی کنید سر خود را در مرکز ستون فقرات نگه دارید. علاوه بر این بعضی تغییرات ساده در فعالیت های روزمره می تواند به پیش گیری از درد گردن کمک کند. به عنوان نمونه در این رابطه می توان به موارد زیر توجه کرد:
- قرار دادن گردن در وضعیت صحیح: هنگامی که در حالت نشسته یا ایستاده قرار می گیرید، مطمئن شوید شانه های شما دقیقاً بر روی خط لگن قرار دارد و گوش ها مستقیماً روی شانه ها قرار گرفته است.
- برای خود زمان استراحت در نظر بگیرید: برای پیشگیری از دیسک گردن اگر برای ساعت های طولانی با کامپیوتر کار می کنید یا به مسافرت طولانی می روید، از جای خود بلند شده، قدم بزنید و گردن و شانه های خود را بکشید.
- وضعیت میز، صندلی یا کامپیوتر خود را با بدن خود تنظیم کنید: در این حالت لازم است مانیتور یا صفحه نمایش در سطح چشمان شما قرار داشته باشد و نیز بهتر است زانو ها باید کمی پایین از ران ها باشد. علاوه بر این از دسته صندلی در هنگام نشستن استفاده کنید.
- از گرفتن تلفن بین گوش و شانه خود در هنگام صحبت کردن خودداری کنید: در این رابطه بهتر است از یک گوشی یا هندزفری برای صحبت کردن با تلفن استفاده نمایید.
- سیگار کشیدن را ترک کنید: سیگار کشیدن می تواند شما را در معرض ریسک بالاتر ابتلا به گردن درد قرار دهد.
- از حمل کردن بسته های سنگین بر روی شانه خود اجتناب نمایید: وزن و فشار وارد شده به شانه در این حالت می تواند باعث کشیدی عضلات گردن شود.
- هنگام خوابیدن در وضعیت درست قرار گیرید: در این حالت لازم است سر و گردن شما در راستای بدن قرار گیرد. هنگام خوابیدن از یک پشتی کوچک زیر گردن خود استفاده کنید و سعی کنید بر روی پشت خود به صورتی بخوابید که ران های شما نیز بر روی پشتی های کوچک قرار داشته باشد. به این ترتیب می توان عضلات ستون فقرات را صاف کرد.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
گردن درد ایجاد شده در نتیجه کشیدگی یا گرفتگی عضلات معمولاً به خودی خود بدون نیاز به درمان خاص ظرف مدت چند روز درمان می شود. در این حالت برای کاهش عوارض آرتروز گردن و ناراحتی می توان به نکات خود مراقبتی زیر توجه کرد:
- یخ یا گرما: از یک بسته یخ یا یک کیسه آب جوش بر روی گردن برای مدت 15 دقیقه سه بار یا بیشتر در هر روز استفاده کنید. سعی کنید دوش آب گرم گرفته و به این ترتیب به آزاد شدن عضلات گردن و ریلکس شدن آن ها کمک کنید.
- حرکت های کششی: عضلات گردن را با چرخاندن آرام گردن به سمت راست و چپ و نیز به سمت بالا و پایین تحت کشش قرار دهید.
- ماساژ: نقاط دردناک روی گردن را مالش دهید تا به این ترتیب به کاهش گرفتگی عضلات گردن کمک نمایید.
- قرار دادن گردن در وضعیت صحیح: سعی کنید گردن خود را در حالت مناسب قرار دهید. این شرایط را بطور خاص در زمانی که پشت یک کامپیوتر برای تمام روز نشسته اید، در نظر بگیرید. در این حالت لازم است پشت خود را به صندلی تکیه داده و مطمئن شوید مانیتور کامپیوتر در سطح چشم های شما قرار گرفته باشد.
در صورت مشاهده شرایط زیر با پزشک خود تماس بگیرید:
- تشدید درد گردن علی رغم انجام فعالیت های خود مراقبتی
- درد گردن ماندگار پس از چند هفته انجام فعالیت های خود مراقبتی
- گردن دردی که به سمت بازوها یا پاها کشیده می شود
- ایجاد اختلال در فعالیت مثانه یا روده
در صورت شدید بودن آرتروز گردن و گردن درد و همراه بودن آن با شرایط زیر با مرکز خدمات اورژانس تماس بگیرید تا شما را به بیمارستان برسانند:
- آسیب های وارد شده به خاطر ضربه: برای مثال تصادف با اتومبیل، تصادف رانندگی یا افتادن.
- ضعیف شدن عضلات: ضعیف شدن عضلات یک دست یا یک پا یا ایجاد مشکل در راه رفتن می تواند نشانه ای از ایجاد مشکلات جدی تر برای شما باشد.
- تب بالا: اگر شما گردن درد شدید به همراه تب بالا دارید، ممکن است به مننژیت مبتلا شده باشید. مننژیت یک بیماری عفونی است که پوسته ستون فقرات و مغز را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
جراحی لیزری یکی از جدیدترین روشهایی است که برای درمان مشکلات دیسک کمر و دیسک گردن ، از قبیل بیرون زدگی و تنگی کانال نخاعی ، بدون نیاز به برش های بزرگ جراحی باز و به صورت سرپایی، در تهران توسط دکتر بنفشه ولییان، فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال درد انجام میشود. لطفا جهت هماهنگی با کلینیک دکتر ولییان و کسب اطلاعات بیشتر از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، خیابان مطهری ، خیابان فجر ، کوچه مدائن ، پلاک 20 ، ساختمان پزشکان ماهان ، طبقه 5
تلفن : 22896224 | 22896225 | 09029266688
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تفاوت دیسک گردن با آرتروز گردن چیست؟
تاریخ انتشار : 1402-04-02 -
دیسک گردن چیست و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1402-04-02تاریخ بروز رسانی : 1402-04-02 -
راه های درمان آرتروز گردن
تاریخ انتشار : 1401-01-16تاریخ بروز رسانی : 1401-05-16 -
آیا صدا دادن (تق تق) مفاصل گردن خطرناک است؟
تاریخ انتشار : 1401-07-20تاریخ بروز رسانی : 1401-08-17 -
درمان گرفتگی و خشکی عضلات و رگ گردن
تاریخ انتشار : 1402-04-02