همه چیز درباره سندرم تیتز
سندرم تیتز یک بیماری نادر و خوش خیم است که شامل درد قفسه سینه در دنده های فوقانی شما می شود. زمانی اتفاق می افتد که غضروف اطراف مفاصلی که دنده های بالایی شما را به استخوان سینه متصل می کند، متورم شود. معمولاً دنده های دوم یا سوم بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرند. این مقاله نگاهی دقیق تر به علائم، علت، تشخیص و درمان سندرم تیتز خواهد داشت.
لیزر درمانی جهت درمان دیسک کمر، گردن و ستون فقرات بیماران برای بهبودی هرچه سریعتر، به متخصصین درد یاری میرساند. این تکنیک در کلینیک درد دکتر بنفشه ولیان، برای درمان سرپایی و کم عارضه بسیاری از دردهای دیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. لطفا جهت هماهنگی با کلینیک دکتر ولییان و کسب اطلاعات بیشتر از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.
علائم سندرم تیتز
یکی از علائم اصلی سندرم تیتز درد قفسه سینه است. در این حالت، درد در اطراف یک یا چند دنده از چهار دنده بالایی شما احساس می شود، به ویژه در جایی که دنده های شما به استخوان سینه متصل می شود. همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم و طبق تحقیقاتی که در مورد این بیماری انجام شده است، دنده دوم یا سوم معمولاً درگیر می شود. در 70 تا 80 درصد موارد، درد در اطراف یک دنده قرار دارد. معمولاً فقط یک طرف قفسه سینه درگیر است. التهاب غضروف دنده آسیب دیده باعث درد می شود. این ناحیه از غضروف به عنوان محل اتصال کوتوکندرال شناخته می شود.التهاب می تواند باعث تورم شود که سفت و دوکی شکل می شود. این ناحیه ممکن است حساس و گرم باشد و متورم یا قرمز به نظر برسد.
درد ناشی از این بیماری ممکن است به صورت علائم زیر بروز دهد:
- احساس تیز، ضربه چاقو، کسل کننده یا درد کنید.
- در صورت ورزش، سرفه یا عطسه بدتر می شود.
- به بازو، گردن و شانه های شما پخش شود.
- به طور ناگهانی یا تدریجی رخ دهد.
- از خفیف تا شدید متغیر است.
سندرم تیتز چگونه ایجاد می شود؟
هیچ کس دقیقاً نمی داند که چه چیزی باعث به وجود آمدن سندرم تیتز می شود. برخی از متخصصان معتقدند که این عارضه در اثر ضربه های ریز زیادی به دیواره قفسه سینه ایجاد می شود. همچنین ممکن است در صورت ابتلا به عفونت های تنفسی زیاد، سرفه های بد و مزمن، فشار ناشی از ورزش یا سایر فعالیت های بدنی، استفرغ بیش از حد، عفونت های ویروسی یا باکتریایی و جراحی در ناحیه قفسه سینه به این بیماری مبتلا شوید. گاهی اوقات سندرم تیتز در نتیجه ابتلا به موارد دیگر مانند آرتریت پسوریاتیک رخ می دهد. اگر کودک بزرگتر یا جوان زیر 40 سال باشید، احتمال ابتلا به سندرم تیتز وجود دارد.
تفاوت سندرم تیتز با کوستوکندریت
کوستوکندریت که نوعی دیگر از محرک ها در مفصل کوتوکندرال است، بسیار شبیه به سندرم تیتز می باشد. نسبتاً شایع است و به طور معمول افراد بالای 40 سال را مبتلا می کند. بزرگترین تفاوت بین آن ها تورم و دنده هایی است که معمولاً تحت تأثیر قرار می گیرند.
همان طور که در بالا گفتیم، سندرم تیتز نادر است و معمولاً افراد زیر 40 سال را درگیر می کند و باعث درد، حساسیت و تورم در نزدیکی مفاصل کوتوکندرال آسیب دیده می شود. معمولاً دنده هایی را که در بالای قفسه سینه قرار دارند، نزدیک تر به شانه ها، دنده های دوم یا سوم شما را تحت تأثیر قرار می دهد. اگر کوستوکندریت دارید، دردی را احساس خواهید کرد که ممکن است از سمت چپ قفسه سینه شما شروع شود و به بقیه قفسه سینه گسترش یابد. علائم تقریباً مشابه سندرم تیتز است، با این تفاوت که کوتوکندریت باعث تورمی نمی شود که بتوانید آن را در خارج از بدن خود ببینید یا احساس کنید. معمولاً دنده های پایین قفسه سینه شما را تحت تأثیر قرار می دهد. (معمولاً دنده های دو تا پنج)
از آنجایی که سندرم Tietze و Costochondritis بسیار شبیه هستند، گاهی اوقات با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند. خبر خوب این است که آن ها معمولاً به روشی مشابه درمان و تشخیص داده می شوند. اگر هر گونه درد یا تورم در قفسه سینه یا اطراف آن دارید، با پزشک متخصص درد خود صحبت کنید.

تشخیص سندرم تیتز
تشخیص سندرم تیتز می تواند سخت باشد زیرا علائم آن مانند سایر مشکلات غیر از حمله قلبی است. آن ها می توانند مانند آنژین صدری به نظر برسند، یعنی درد قفسه سینه زمانی که عضلات قلب شما اکسیژن کافی دریافت نمی کنند. آن ها همچنین بسیار شبیه به برخی از مشکلات ریوی، آرتریت روماتوئید و کوتوکندریت هستند که به آن درد دیواره قفسه سینه نیز می گویند. از آنجایی که آزمایش خاصی برای سندرم تیتز وجود ندارد، پزشکان معمولاً می خواهند در مورد علائم شما بدانند. پزشک شما احتمالاً یک معاینه فیزیکی انجام می دهد که می تواند شامل فشار دادن به سینه شما باشد. آن ها همچنین ممکن است آزمایشاتی را برای رد موارد دیگر تجویز کنند. این آزمایشات ممکن است شامل اشعه ایکس، سونوگرافی، تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)، بیوپسی یا الکتروکاردیوگرام برای مشاهده فعالیت الکتریکی در قلب شما باشد.
درمان سندرم تیتز
- سندرم تیتز معمولاً با استراحت دادن به قفسه سینه درمان می شود. بدن شما برای التیام سوزش داخل مفصل کوتوکندرال به زمان نیاز دارد. NSAID های بدون نسخه می توانند درد و تورم شما را کاهش دهند. قبل از مصرف NSAID برای بیش از 10 روز متوالی با پزشک خود صحبت کنید.
- فیزیوتراپی برای سندرم تیتز ممکن است شامل تمرینات تنفسی، الکتروتراپی مانند اولتراسوند و سرما درمانی (یخ) باشد. همچنین ممکن است سایر تمرینات تقویتی و کششی و ماساژ بافت نرم به شما ارائه شود. سایر درمان های مهم فیزیوتراپی عبارتند از: آب درمانی.
- همان طور که گفته شد، سندرم تیتز نادر است، اما اگر علائم شما پس از چند هفته بهبود نیافت، ممکن است پزشک برای کاهش التهاب، کورتیکواستروئید را به مفصل شما تزریق کند.
- برخی از افراد مبتلا به سندرم تیتز بدون درمان بهبود می یابند، اما تصور نکنید که نیازی به درمان ندارید. به محض اینکه متوجه تورم روی یا اطراف سینه خود شدید، به خصوص اگر درد دارید، به پزشک مراجعه کنید.
برای درمان درد زانو در کلینیک درمان درد دکتر بنفشه ولییان، از روشهایی نظیر پرولوتراپی ، اورتوکین تراپی ، پی آر پی و تزریق ژل به زانو استفاده می شود. شما می توانید جهت هماهنگی با این مرکز و کسب اطلاعات بیشتر از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، خیابان مطهری ، خیابان فجر ، کوچه مدائن ، پلاک 20 ، ساختمان پزشکان ماهان ، طبقه 5
تلفن : 22896224 | 22896225 | 09029266688