کلینیک درد چیست ؟
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / بلوک عصبی / بلوک سمپاتیک کمری در کنترل درد های مقاوم به درمان کوزالژی

بلوک سمپاتیک کمری در کنترل درد های مقاوم به درمان کوزالژی

عصب های سمپاتیک در دو طرف ستون فقرات امتداد دارند. این عصب ها مربوط به طیف گسترده‌ ای از عملکرد هایی هستند که به صورت ناخود آگاه انجام می‌ شود و کنترلی بر روی آن ندارید. از جمله این عملکرد ها می ‌توان به سیستم گردش خون، گوارش و تعریق اشاره نمود.

کارایی بلوک سمپاتیک کمری در کنترل درد های مقاوم درمان کوزالژی

درمان درد کوزالژِی بخصوص در بیماران با وابستگی به دارو های مخدری بسیار مشکل است . بلوك سمپاتیک کمري می تواند در کنترل درد هاي مقاوم به درمان کوزالژي در بیمار بـا وابسـتگی بـه دارو هاي مخدر استفاده شود؛ هرچند مطالعات بیشتري براي بررسی تاثیر دراز مدت این بلوك مورد نیاز است.

بلوک سمپاتیک کمری در درد های با منشاء سمپاتیک اندام تحتانی بکار می رود. کوزالژی یا سندرم درد پیچیده ناحیه ای نوع دو (CRPS type 2) جزو سندرم های درد وابسته به فعالیت سمپاتیک محسوب می شود که توسط دکتر بنفشه ولییان، با بلوک سمپاتیک کمری درمان شده بهبود می یابد.

بلاک سمپاتیک کمری در چه مواردی انجام می ‌شود؟

موارد انجام بلوك سمپاتيك كمري به 4 گروه تقسيم مي گردد. كه عبارتند از:

  1. نارسايي خون رساني در اندام تحتاني: كه شامل بيماري هاي عروقي تصلب شرائین،‌ نارسایی خون رسانی و ایسکمی پا ها در بیماران ديابتي، ‌بيماري برگر، ‌پديده و بيماري رينود، جراحي ترميمي عروقي بعد از انسداد ناشي از آمبولي شرياني و يخ زدگي.
  2. درد هاي اندام تحتاني، مانند درد پای دیابتی، درد ناشی از نارسایی عروقی، درد های سمپاتیکی پا ها مثل درد آتروفی سودک، درد های مزمن ناشی از تروما به پا، درد های باقی مانده مزمن در اندام قطع شده یا عضو خیالی (فانتوم)،‌ درد در محل قطع عضو (استامپ)
  3. ساير موارد:‌ تعريق بیش از حد اندام تحتاني، کبودي و سيانوز انتهايي (آكروسيانوز)، التهاب وريد فمورال همراه با تب ، اریتروملالژي درد هاي غیر قابل تحمل تناسلي ادراري و غيره.
  4. درد با منشاء ديسک و با انتشار سياتيک كاذب

برای بلاک سمپاتیک کمری، تزریق انجام می ‌شود که شاخه‌ های عصبی پایین کمر را بی‌ حس می ‌کند. این کار به پزشک امکان می ‌دهد شماری از مشکلات مربوط به این عصب ها را شناسایی و درمان نماید. برای درمان مشکل معمولاً مجموعه ای از تزریق ها باید انجام شود. معمولا افرادی که با این علائم به پزشک مراجعه می ‌کنند با انجام درمان ‌های اولیه و دارو درمانی نتیجه خوبی را شاهد نبودند.

در واقع مرحله اول یعنی دارو درمانی برای آن ها در نظر گرفته شده است که نتیجه قابل انتظاری را شاهده نبودند. بلاک شبکه سمپاتیک کمری، یکی از روش ‌های درمانی است که می ‌تواند برای بیماران موثر عمل کند. اگر بیمار از این روش شاهد بهبودی خود بود، می ‌توان از روش‌ های پیشرفته ‌تری مانند RF شبکه سمپاتیک نیز در مراحل دیگر استفاده کرد.

بلوک سمپاتیک کمری

بلاک سمپاتیک کمری جهت درمان در موارد زیر کاربرد دارد :

  1. CRPS
  2. PHN (نورالژی به‌دنبال زونا)
  3. نارسایی عروقی
  4. نوروپاتی محیطی
  5. نوروپاتی و زخم های ناشی از دیابت ، سندروم بروگر و اسکلرودرمی
  6. گانگرن شدن‌ پا ها به دلایل مشکلات عروقی مثل وسکولیت یا مشکلات روماتولوژی

شبکه اعصاب سمپاتیک در دو طرف ستون فقرات واقع شده است تزریق دارو های ضد التهاب و استروئیدی و بی حس شدن باعث کاهش درد ناحیه درگیر می شود.

بلاک شبکه اعصاب سمپاتیک کمری چگونه انجام می شود؟

در ابتدا با تزریق داروی داخل وریدی بیمار را اقدام می کنیم بیمار روی معده و شکم روی تخت می خوابد پزشک محل بلاک را بی حس می کند با هدایت دستگاه عکسبرداری و تزریق ماده حاجب سوزن اصلی در محل قرار می دهیم.

بلاک شبکه چقدر موثر است؟

معمولاً بعد از تزریق استروئید و ضد التهاب اثرات درمانی 2 الی 3 روز بعد ظاهر می شود گروهی از بیماران نیازمند چندین روزه بلاک جهت درمان هستند.

عوارض بلاک سمپاتیک کمری چیست؟

بعد از انجام بلاک سمپاتیک چه اتفاقی می افتد؟

در کمر یا پا های خود احساس گرمی می کنید و دردش کاهش می یابد ممکن است احساس بی حسی و ضعف در پا ها داشته باشید که برطرف می شود شما رژیم غذایی معمولی و دارو های مصرفی را می توان شروع به مصرف کنید .24 ساعت نمی توانید رانندگی کنید.

آیا بلاک سمپاتیک برای شما مناسب است؟

اگر کمر درد یا درد ساق پا خصوصاً در زمینه CRPSدارید و اگر بی حسی زخم کف پا به دلیل دیابت یا نارسایی عروقی دارید بعد از مشاوره با پزشک اقدام به انجام این بلاک کنید.

جراحی لیزری یکی از جدیدترین روشهایی است که برای درمان مشکلات دیسک کمر و دیسک گردن ، از قبیل بیرون زدگی و تنگی کانال نخاعی ، بدون نیاز به برش های بزرگ جراحی باز و به صورت سرپایی، در تهران توسط دکتر بنفشه ولییان، فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال درد انجام می‌شود. لطفا جهت هماهنگی با کلینیک دکتر ولییان و کسب اطلاعات بیشتر از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.


آدرس مطب : تهران ، خیابان مطهری ، خیابان فجر ، کوچه مدائن ، پلاک 20 ، ساختمان پزشکان ماهان ، طبقه 5
تلفن : 22896224 | 22896225 | 09029266688


درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید