ارتوکین تراپی برای درمان آرتروز و درد مفاصل
یکی از روش های درمان آرتروز و درمان درد مفاصل، درمان با ارتوکین است. همچنین برای حمایت از درمان پس از عمل، برای جلوگیری از درد و برای جلوگیری از آرتروز استفاده می شود. استئوآرتریت شایع ترین بیماری سیستم اسکلتی عضلانی است. معمولا زانو، لگن، شانه و ستون فقرات را درگیر می کند. نتیجه آرتروز درد در حین فعالیت بدنی و سفتی در مفصل است. در دوره تشدید، زمانی که درد شدید باشد و در هنگام استراحت کردن احساس می شود، ممکن است التهاب ایجاد شود.
درمان ارتوکین شامل تزریق محافظ های ویژه است که از خون گرفته شده از بیمار به دست آمده و جدا شده است. در نتیجه، مخلوط سرم ارتوکین، اتولوگ یا هیچ ماده خارجی برای بدن ندارد. اثر بخشی و ایمنی این روش درمانی در مطالعات بالینی متعدد به اثبات رسیده است.
ارتوکین تراپی چیست؟
ارتوکین تراپی یک روش مدرن برای درمان بیماری های مفاصل و کمردرد دیسکوژنیک است. یک نوع پروتئین، یک سیتوکین، اینترلوکین-1 (IL-1) از طریق ایجاد التهاب مسئول بیماری های مفصلی است. درمان شامل القای یک آنتاگونیست بیولوژیکی، آنتاگونیست گیرنده اینترلوکین-1 (IL-1Ra) با تزریق است که از پلاسمای خون بیمار جدا می شود. پروتئین محافظ ضد التهابی (IL-1Ra) به ناحیه دردناک تزریق می شود که به کاهش درد مفاصل و کاهش التهاب بافت آسیب دیده کمک می کند. ارتوکین درمانی یکی از مداخلات منحصر به فرد برای درمان آرتروز است.
کاربرد ارتوکین تراپی در درمان شرایط پزشکی و بیماری ها
درمان ارتوکین در طیف گسترده ای از شرایط برای درمان اعمال می شود:
- استئوآرتریت
- تغییرات دژنراتیو مفاصل (به ویژه زانوها)
- التهاب مزمن آسپتیک
- بیماری های شغلی مربوط به بار بیش از حد بر روی سیستم اسکلتی عضلانی، از جمله ورزشکاران حرفه ای و ورزشکارانی که فعالیت بدنی شدید دارند
- التهاب تاندون ها و عضلات دردناک
- تغییرات دژنراتیو در مفاصل بین مهره ای، از جمله درد دیسکوژنیک
ارتوکین تراپی چگونه انجام می شود؟
ابتدا از بیمار خون گرفته می شود. این روش مشابه نمونهگیری خون برای آزمایشهای آزمایشگاهی انجام میشود و مرتبط با درد نیست. سپس خون در دمای 37 درجه سانتیگراد در دستگاه انکوباتور، انکوبه می شود که تولید IL-1Ra را تحریک می کند. پس از آن با استفاده از سانتریفیوژ آزمایشگاهی اجزای خون جدا شده و نهایتا پروتئین IL-1Ra استخراج می شود. این استخراج به صورت آمپول تهیه می شود تا بعدا برای تزریق به راحتی قابل استفاده باشد. سپس پروتئین با استفاده از راهنمایی CT در ناحیه دردناک مفاصل تزریق می شود.
به طور معمول، تزریق 1 تا 2 بار در هفته انجام می شود. درمان بیماری های دیسکوژنیک به 4 تزریق نیاز دارد، در حالی که برای ضایعات مفاصل اندام ها حداقل 6 تزریق لازم است. پس از تزریق، به بیماران توصیه می شود از انجام ورزش های سنگین به مدت 48 ساعت اجتناب کنند.

عوارض جانبی ارتوکین تراپی:
- ارتوکین تراپی بسیار ایمن است و عوارض جانبی شدیدی ایجاد نمی کند. درد و تورم موضعی جزئی در ناحیه تزریق که در حدود 2 ساعت طول می کشد، تنها عراضه این روش درمانی است. این اثرات معمولا فقط پس از تزریق اول دیده می شوند و در جلسات بعدی بیمار درد و تورم ندارد.
- اگر در هنگام تزریق در فضای مفصل اقدامات احتیاطی سپتیک انجام نشود، ممکن است آرتروز سپتیک ایجاد شود و درمان موثر نباشد.
موارد ممنوعیت ارتوکین تراپی:
هرچند که ارتوکین تراپی روشی ایمن است و در طول مشاوره اولیه بیمار، متخصص امکان استفاده از درمان ارتوکین را در صورت مناسب بودن برای بیمار تعیین می کند. اما در شرایط زیر بهتر است ارتوکین تراپی انجام نشود:
- بیماران مبتلا به عفونت حاد یا تب
- داشتن اسهال طی 3 روز گذشته
- واکسینه شدن بیمار طی 4 هفته گذشته
مزایای ارتوکین تراپی:
مزایای اصلی درمان ارتوکین در مقایسه با سایر انواع درمان محافظه کارانه بیماری های مفاصل عبارتند از:
- درمان مبتنی بر یک ماده فعال بیولوژیکی کاملا طبیعی بدن انسان است، بدون نیاز به افزودنی های شیمیایی
- عوارض جانبی کمتر
- این تکنیک دارای اثر ضد درد بارز و پایدار است
- روند التهابی مزمن را متوقف می کند و مدت اثر طولانی دارد
- به بازیابی تحرک و افزایش دامنه حرکتی در مفاصل کمک می کند
- در 75 درصد بیماران، به ویژه آرتروز مفاصل زانو و ران، بسیار موثر است
اثرات درمان ارتوکین چقدر طول می کشد؟
هر مورد به هر بیمار بستگی دارد و مدت زمان متفاوتی ادامه خواهد داشت. شدت آسیب، طول نتایج را تعیین می کند. فرآیند بهبود بلافاصله پس از تزریق سلول ها به بدن آغاز می شود. اثربخشی درمان به توانایی بیمار برای پیگیری مراقبت های پس از درمان بستگی دارد که شامل توانبخشی گسترده برای تقویت مناطق تحت تأثیر است.
جراحی لیزری یکی از جدیدترین روشهایی است که برای درمان مشکلات دیسک کمر و دیسک گردن ، از قبیل بیرون زدگی و تنگی کانال نخاعی ، بدون نیاز به برش های بزرگ جراحی باز و به صورت سرپایی، در تهران توسط دکتر بنفشه ولییان، فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال درد انجام میشود. لطفا جهت هماهنگی با کلینیک دکتر ولییان و کسب اطلاعات بیشتر از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، خیابان مطهری ، خیابان فجر ، کوچه مدائن ، پلاک 20 ، ساختمان پزشکان ماهان ، طبقه 5
تلفن : 22896224 | 22896225 | 09029266688