کاربرد روش های جراحی لیزری دیسک
عمل دیسک کمر با لیزر یک نوع عمل جراحی است که در آن دسته لیرز به فضای بین دیسک وارد شده و از طریق آن پرتو لیزر برای باز کردن فضا و رفع مشکلات ایجاد شده برای عصب مورد استفاده قرار می گیرد. به این ترتیب درد بیمار کاهش پیدا خواهد کرد .جراحی کمر با لیزر یک روش درمانی با سطح تهاجم حداقل است که مانند یک جراحی زیر پوستی با هدف کاهش چشمگیر درد بیمار و بازیابی مشکلات عصبی انجام می شود. روش لیزر تراپی با استفاده از بی حسی موضعی بر روی بیمار انجام می شود. در این حالت با استفاده از یک سطح مشخص انرژی لیزر قابل جذب، می توان مقداری بافت نرم دیسک را اصلاح کرد و به همراه آن با گرما دهی به محل، بخشی از مایع دیسک را بدون وارد کردن آسیب تبخیر نمود. به این ترتیب بخشی از فشردگی ایجاد شده بر طرف می شود و شرایط با ثبات در داخل دیسک کمر ایجاد می شود که می تواند از عود مجدد مشکل پیش گیری نماید.
جراحی لیزری یکی از جدیدترین روشهایی است که برای درمان مشکلات دیسک کمر و دیسک گردن ، از قبیل بیرون زدگی و تنگی کانال نخاعی، بدون نیاز به برش های بزرگ جراحی باز و به صورت سرپایی، در تهران توسط دکتر بنفشه ولییان، فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال درد انجام میشود. لطفا جهت هماهنگی با کلینیک دکتر ولییان و کسب اطلاعات بیشتر از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.
در صورتی که شما از درد شدید کمر یا گردن به خاطر فتق دیسک رنج می برید. روش لیزر درمانی کمردرد و دیسک کمر می تواند کاهش سریع درد را برای شما بدون نیاز به استفاده از عمل های جراحی قدیمی به همراه داشته باشد. عمل لیزر دیسک کمر مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا است و به صورت سر پایی و فقط با استفاده از بی حسی موضعی بر روی بیمار انجام می شود. در طول درمان درد سیاتیک ، یک پرتو خاص لیزر بخش کوچکی از دیسک را تبخیر کرده و باعث باز شدن فضا می شود. با تکمیل درمان بیمار می تواند از جای خود بلند شده و به خانه برود.
برای استفاده از این روش درمانی نیازی به بستری شدن در بیمارستان و اختصاص زمان برای ریکاوری نیست. علاوه بر این هزینه عمل دیسک کمر با لیزر بسیار کمتر از روش های جراحی سنتی می باشد. در حقیقت فتق دیسک شبیه بالونی است که دارای یک نقطه ضعف می باشد و التهاب آن باعث ایجاد برآمدگی (فتق) شده است. در این حالت درد به خاطر فشار وارد شده از طریق این برآمدگی بر روی اعصاب در ستون فقرات احساس می شود.
کاربرد های جراحی لیزری ستون فقرات
اکثر بیمارانی که از کمر درد رنج می برند، نیازی به جراحی ندارند. زمانی پزشک جراحی ستون فقرات را توصیه می کند که کمر درد علی رغم بهرهگیری از درمان های غیر جراحی، مانند طب فیزیکی یا درمان دارویی بهبود نیافته باشد. متخصصین جراحی لیزری دیسک کمر را صرفاً در صورتی پیشنهاد می دهند که مشکل موجود به روش جراحی قابل درمان باشد. در این بخش کاربرد های مختلف جراحی لیزری ستون فقرات را بررسی می کنیم.
فتق دیسک
فتق دیسک عارضه ی شایعی است که احتمال بروز آن در هر نقطه ای از ستون فقرات وجود دارد، هرچند فتق یا برجستگی دیسک عموماً در ناحیه ی پایین کمر یا گردن مشاهده می شود. فتق دیسک که با اصطلاحات سرخوردگی، پارگی یا برجستگی دیسک نیز از آن یاد می شود، زمانی رخ می دهد که یکی از پد های محافظ ضربه گیر مانند بین مهره ها از جای خود خارج شود و به عصب های مجاور فشار بیاورد. فتق دیسک معمولاً پیآمد صدمه دیدن یا آسیبدیدگی ناشی از استفاده ی شدید و نامناسب از ستون فقرات است، البته ناراحتی های دیسک می تواند نتیجه ی فرایند طبیعی بالا رفتن سن نیز باشد. به علاوه به نظر می رسد که ژنتیک نیز در ابتلا به فتق دیسک و بیماری های فرسایشی یا دژنراتیو دیسک موثر باشد.

تنگی کانال نخاعی
چنانچه کانال نخاعی تنگ شود، به صورتی که نخاع و ریشه های عصب فضای لازم را در اختیار نداشته باشند و تحت فشار قرار بگیرند، با مشکل تنگی کانال نخاعی مواجه می شویم. آرتروز ستون فقرات غالباً علت اصلی تنگی کانال نخاعی است. از علائم شایع این عارضه می توان به درد پا یا پایین کمر در زمان ایستادن یا راه رفتن اشاره کرد. تنگی کانال نخاعی غالباً در پایین کمر (مهره های کمری) و گردن (مهره های گردنی) یا در موارد نادر ناحیهی صدری (بالای کمر) بروز می یابد. علائم درد، ضعف یا بی حسی بسته به ناحیه ای که نخاع تحت فشار قرار گرفته است، در چند نقطه حس می شود.
بد شکلی های ستون فقرات
بد شکلی ستون فقرات به عدم هم ترازی یا انحناء غیرعادی مهره ها گفته می شود. علت قوز (کیفوز) و اسکولیوز بزرگسالان، ساییدگی ناشی از بالا رفتن سن یا عوارض جراحی های قبلی است. بد شکلی متوسط زمانی بروز می یابد که مفصل های فاست و دیسک ها به مرور زمان تحلیل برود و ساییده شود و دیگر نتواند حالت عادی ستون فقرات را حفظ کند. این انحناء غیرعادی باعث می شود که عصب ها و مفصل ها تحت فشار قرار بگیرد و درد شروع شود.
ناپایداری ستون فقرات
ناپایداری ستون فقرات یا ناپایداری کمر پی آمد تحلیل رفتن و سائیدگی دیسک های بین مهره ای است. ارتفاع و برجستگی دیسک به مرور زمان کمتر می شود، در نتیجه مهره ها از وضعیت اصلی خود خارج می شوند و فشار بیشتری به دیسک وارد می کنند. در چنین حالتی سایش بین مهره ها بیشتر می شود و درد و علائم دیگر شروع می شود. حرکت های جزئی ستون فقرات عصب های خروجی از فضا های مفصلی را تحریک می کند. این عارضه خطر ابتلا به آرتریت ستون فقرات و تشکیل خار ها یا زائده های استخوانی را افزایش می دهد. همچنین ناپایداری ستون فقرات بر توانایی آن بر حفظ حرکت و ساختار بدن اثر می گذارد.
سیاتیک
عصب سیاتیک عصب بلندی است که از پایین کمر تا پایین پا ها کشیده شده است و درد آن یکی از شایع ترین درد ها به شمار می آید. بیماران دچار ناراحتی سیاتیک با علائمی مانند درد، ضعف، بی حسی یا گزگز مواجه می شوند. درد از پایین کمر شروع می شود و رو به پایین تا ساق پا، کف پا یا حتی انگشتان منتشر می شود. درد سیاتیک معمولاً فقط در یک سمت بدن حس می شود.
مزایای جراحی لیزری دیسک
جراحی لیزری دیسک مزایای بسیاری دارد، برای مثال پزشک می تواند اسکوپ را در جهاتی بچرخاند که در روش جراحی باز غیر ممکن است. به علاوه چنانچه چند دیسک در نقاط مختلف برآمده شده باشد، جراح می تواند عمل را فقط با ایجاد یک برش انجام بدهد.
جراحی لیزری عملی سر پایی و کم تهاجمی است که به سرعت ظرف کمتر از یک ساعت انجام می شود و بیماران غالباً می توانند ظرف یک هفته در محل کار حاضر شوند. برخی بیماران برای بازیابی سلامتی کامل خود به درمان های دیگری نیز نیاز دارند.
از مزایای مهمی که می توان در رابطه با این عمل در نظر گرفت این است که لیزر دیسک هم مانند آندوسکوپی دیسک کمر ، نسبت به روش های قدیمی کم تهاجمی تر است. در واقع این عمل بهصورت سرپایی و با استفاده از بی حسی موضعی انجام می گیرد. به طبع هرچه اقدامات تهاجمی کمتری طی عمل انجام شود، دوره نقاهت بیمار کمتر خواهد بود.
از آنجایی که لیزر دیسک کمر به صورت بسته انجام می گیرد، قطعا از مزایای بیشتری نسبت به روش های باز و تهاجمی دارد که این موارد به شرح زیر است:
- دوره نقاهت کوتاه تر
- عدم نیاز به بستری شدن
- عدم نیاز به بیهوشی عمومی
- عدم برش در طی درمان
- هزینه کمتر نسبت به جراحی باز
- بدون بخیه و ایجاد زخم
آیا لیزر دیسک کمر عوارضی دارد؟
حداکثر عارضهای که از PLDD از سوی بیماران گزارش شده، حدود 1 درصد است. در صورتی که توسط پزشک متبحر و متخصص انجام گیرد، عارضه های احتمالی به صورت کوتاه مدت و موقتی است.
مدت بهبودی پس از لیزر دیسک چگونه است؟
- زمان بهبودی به خود فرد و روشی که برای درمان او انجام می گیرد، بستگی دارد. گاهی افراد پس از مدت کوتاهی می توانند به فعالیت های عادی و روزانه خود بازگردند، در حالی که فردی دیگر به زمان بیشتری نیاز دارد.
- اما، از آنجایی که این روش درمانی با اقداماتی حداقل تهاجمی بهصورت سرپایی انجام می گیرد، مدت زمان بهبودی بیماران بسیار کوتاه تر از روش های دیگر است.
- یک روز پس از درمان (PLDD) ، انجام فیزیوتراپی برای بیمار هیچ منعی ندارد.
- پس از یک هفته بیماران می توانند با مشاغل غیر فیزیکی به محل کار خود بازگردند.
- چند هفته پس از عمل قرار ملاقاتی با پزشک خود خواهید داشت.
- حدود 4 تا 6 هفته پس از عمل بیماران می توانند مشاغل سنگین خود را شروع کنند و طیف وسیعی از فعالیت های بدنی خود را انجام دهند.
در کلینیک درمان درد دکتر بننفشه ولییان، درمان اختصاصی آرتروز گردن ابتدا با تزریق مفاصل فاست، و در صورت عدم پاسخ دهی مناسب این روش، با بکارگیری امواج رادیوفرکوئنسی جهت آر اف مفاصل گردن انجام می شود. شما می توانید جهت هماهنگی با این مرکز و کسب اطلاعات بیشتر از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، خیابان مطهری ، خیابان فجر ، کوچه مدائن ، پلاک 20 ، ساختمان پزشکان ماهان ، طبقه 5
تلفن : 22896224 | 22896225 | 09029266688
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
عوارض عمل لیزر دیسک کمر
تاریخ انتشار : 1400-12-17تاریخ بروز رسانی : 1400-12-18 -
درمان دیسک کمر، گردن و ستون فقرات با لیزر تراپی
تاریخ انتشار : 1401-02-10تاریخ بروز رسانی : 1401-05-16 -
عمل لیزری دیسک کمر چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-02-05تاریخ بروز رسانی : 1402-01-26 -
مراقبت های بعد از عمل لیزری دیسک کمر
تاریخ انتشار : 1401-01-27تاریخ بروز رسانی : 1401-01-29 -
عوارض بعد از عمل باز دیسک کمر در مقایسه با جراحی لیزری
تاریخ انتشار : 1401-06-22تاریخ بروز رسانی : 1401-06-25