تزریق کورتیزون(کورتیکواستروئید) برای درد و کاهش التهاب مفاصل
آمپولهای کورتیزون تزریقی دارویی هستند که درد و تورم را در قسمتهای مختلف بدن کاهش میدهند. پزشکان از این شاتها برای درمان آسیبها و شرایطی مانند آرتریت یا اختلالات خود ایمنی (زمانی که سیستم ایمنی بدن به سلولهای خود آسیب میزند) استفاده میکنند.
کورتیزون نوعی دارو به نام کورتیکواستروئید است. پزشکان از این داروها برای درمان التهاب (تورم) ناشی از آسیب و بیماری استفاده میکنند. گاهی اوقات تزریق کورتیزون را تزریق کورتیکواستروئید مینامند. انواع کورتیزون رایج شامل تریامسینولون، متیل پردنیزولون و بتامتازون است. افراد معمولا در مفاصل از جمله لگن، زانو، شانه ، ستون فقرات ، دستها و پاها آمپول کورتیزون دریافت میکنند . کورتیزون التهاب (تورم) را در داخل و اطراف مفصل کاهش میدهد.
تزریق کورتیکوستروئید، کاربرد فراوانی برای کاهش و بهبود انواع دردها و بیماریها، از جمله دردهای ستون فقرات و کمر، همچنین آرتروز دارد. این تزریق در کلینیک درد دکتر بنفشه ولییان تحت هدایت سونوگرافی قابل انجام میباشد. لطفا جهت مشاوره و دریافت نوبت از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.
موارد استفاده از تزریق کورتیزون:
از تزریق کورتیزون میتوان برای درمان التهاب نواحی کوچک بدن، مانند التهاب یک مفصل یا تاندون خاص استفاده کرد. آنها همچنین میتوانند التهابی را که در سرتاسر بدن گسترده است، درمان کنند، مانند زمانی که واکنشهای آلرژیک، آسم و آرتریت روماتوئید که بسیاری از مفاصل را تحت تاثیر قرار میدهد. پزشک ممکن است تزریق کورتیزون را برای موارد زیر تجویز کند:
مزایای تزریق کورتیزون:
میتوان تزریقهای کورتیزون را در مطب پزشک دریافت کرد. آنها تسکین سریع التهابی را ارائه میدهند که فقط در یک قسمت از بدن شما وجود دارد، به عنوان مثال، زانو یا آرنج تحت تاثیر آرتروز.همچنین تزریق کورتیزون تنها عوارض جانبی خاصی مانند تحریک معده که ممکن است با سایر داروهای ضد التهابی رخ دهد، نخواهد داشت.

معایب و عوارض جانبی تزریق کورتیزون:
عوارض جانبی کوتاه مدت:
عوارض جانبی کوتاه مدت نادر است اما میتواند شامل موارد زیر باشد:
- کوچک شدن و روشن شدن رنگ پوست در جایی که تزریق صورت میگیرد
- عفونت
- خونریزی از رگهای خونی پاره شده در پوست یا ماهیچه
- درد در جایی که تزریق انجام میشود
- تشدید التهاب در ناحیه تزریق شده به دلیل واکنش به دارو (شعله ور شدن پس از تزریق)
- تاندونها را میتوان با تزریق کورتیکواستروئید ضعیف کرد و پارگی تاندون نیز گزارش شده است
- اگر دیابت دارید، تزریق کورتیزون میتواند قند خون شما را افزایش دهد. اگر عفونت دارید، این تزریقها میتوانند بهبودی را سختتر کنند. اگر مشکل لخته شدن خون دارید، ممکن است نتوانید این درمان را دریافت کنید.
عوارض جانبی بلند مدت:
عوارض جانبی بلند مدت بستگی به دوز و تعداد دفعات دریافت این درمان دارد. با دوزهای بالاتر و تزریق مکرر، عوارض جانبی بالقوه عبارتند از:
- نازک شدن پوست
- کبودی آسان
- افزایش وزن
- پف کردن صورت
- فشار خون بالاتر
- تشکیل آب مروارید
- نازک شدن استخوانها (پوکی استخوان)
- آسیبی نادر اما جدی میتواند در استخوانهای مفاصل بزرگ نیز روی دهد، به نام نکروز آواسکولار.
- بیمارانی که سایر داروهای کورتیکواستروئیدی مانند قرصهای پردنیزولون یا استروئیدهای استنشاقی مصرف میکنند، باید در صورت امکان تزریق کمتر یا دوزهای کمتری دریافت کنند تا خطرات فوق به حداقل برسد.
اتفاقات حین تزریق کورتیزون:
- پزشک، پرستار یا سایر متخصصان از محلول تمیز کننده حاوی الکل یا ید برای تمیز کردن ناحیهای از پوست شما که در آن کورتیزون تزریق میشود، استفاده میکنند. پس از آن، یک لوسیون بی حس کننده یا اسپری روی آن نقطه قرار میدهند. سپس تزریق انجام خواهد شد. فقط باید کمی درد احساس کنید. پس از آن، روی محل تزریق پانسمان میزنید.
- اگر تزریق وارد مفصلی شود که مایع زیادی دارد، پزشک ابتدا از یک سرنگ و سوزن جداگانه برای بیرون کشیدن مایع اضافی استفاده میکند.
- اثرات تزریق شما میتواند تا چندین ماه قبل از از بین رفتن آن باقی بماند.
- اگرچه بستگی به شرایط شما دارد، اما پزشک شما احتمالا تعداد دفعات تزریق کورتیزون را به هر 6 هفته و حداکثر چهار بار در سال محدود خواهد کرد.
انتظارات بعد از تزریق کورتیزون:
احساس گرما در قفسه سینه و صورت یا مشاهده قرمزی در اطراف محل تزریق اتفاق معمولی است. دستورالعملهای مراقبت پس از تزریق ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- قرار دادن کیسه یخ در محل تزریق در صورت احساس درد
- دوش گرفتن (عدم استفاده از استخر یا جکوزی)
- ملایمت با ناحیه اطراف تزریق برای چند روز، به عنوان مثال، اگر آسیب و تزریق در زانوی شماست، ورزش با پای خود را محدود کنید.
- اگر بعد از تزریق کورتیزون تب یا درد شدید، تورم یا قرمزی داشتید با پزشک خود تماس بگیرید. این علائم ممکن است نشانههای عفونتی باشند که پزشک میتواند با دارو درمان کند.
یکی از خطرناک ترین و متأسفانه شایعترین مشکلات ستون فقرات، تنگی کانال نخاعی است. این عارضه که دلایل زیادی در ایجاد آن دخیل است؛ می تواند در صورت عدم درمان، به مشکلات جدی و خطرناکی منجر شود. تنگی کانال نخاعی با روشهای غیر جراحی در کلینیک درمان درد دکتر بنفشه ولییان با استفاده از متدهای روز دنیا، بهبود یافته، درمان میشود. شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، خیابان مطهری ، خیابان فجر ، کوچه مدائن ، پلاک 20 ، ساختمان پزشکان ماهان ، طبقه 5
تلفن : 22896224 | 22896225 | 09029266688