دکتر بنفشه ولیان
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / جراحی لیزری دیسک / عوارض عمل لیزر دیسک کمر

عوارض عمل لیزر دیسک کمر

عارضه مهمی پس ازعمل جراحی دیسک با لیزر گزارش نشده است. در موارد نادری به علت ورود سوزن در فضای دیسکی عفونت دیسک و یا صدمه ریشه عصبی به علت برخورد سوزن به ریشه عصبی گزارش شده است.

اگر کسی یک تا دو سال با عمل جراحی لیزری دیسک خوب بوده است و بار دیگر تمایل به انجام آن دارد منعی برای انجام آن وجود ندارد ولی اگر کسی مثلا بعد از شش ماه بعد از عمل جراحی لیزری دیسک کمر دوباره دچار دیسک کمر شده است لازم است که عمل جراحی باز برای وی انجام بگیرد. اصولا عوارض جراحی دیسک با لیزر کمتر از عوارض عمل جراحی باز است.
مهم‌ترین و شایع‌ترین عارضه پس ازعمل جراحی دیسک با لیزر عفونت محل دیسک است که اصطلاحاً دیسکیت نامیده می‌شود.

جراحی لیزری یکی از جدیدترین روشهایی است که برای درمان مشکلات دیسک کمر و دیسک گردن ، از قبیل بیرون زدگی و تنگی کانال نخاعی، بدون نیاز به برش های بزرگ جراحی باز و به صورت سرپایی، در تهران توسط دکتر بنفشه ولییان، فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال درد انجام می‌شود. لطفا جهت هماهنگی با کلینیک دکتر ولییان و کسب اطلاعات بیشتر از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.

آیا عمل جراحی لیزری دیسک کمر دردناک است ؟

خیر ، در اتاق عمل داروهایی از طریق وریدی به بیمار داده می‌شود که اصطلاحاً روش سدیشن sedation نامیده می‌شود و بیمار در واقع یک حالت بی‌دردی دارد و جراح نیز قبل از ورود سوزن به داخل دیسک با استفاده از موادی مانند گزیلوکایین محل ورود سوزن را بی‌حس می‌کند. درست مانند کارهای دندانی که دندانپزشک عصب‌های اطراف دندان شما را بی‌حس می‌کند.

درد بعد از لیزر دیسک کمر

درد پا و درد کمر بیمار معمولاً چند ساعت بعد از انجام لیزر کم می‌شود و به تدریج این کاهش درد ادامه پیدا می‌کند و در طول هفته اول به بیشترین اثر خود می‌رسد. یعنی یک هفته پس از انجام عمل جراحی دیسک کمر با لیزر تقریباً صد در صد درد بیمار از بین می‌رود اما در عده ای از افراد بیمار تا یک ماه بعد درد بیمار خوب می‌شود. اگر درد بیمار تا یک ماه از بین نرود یعنی عمل جراحی دیسک با لیزر در آن بیمار ناموفق بوده است و بیمار باید تحت عمل جراحی باز قرار گیرد.

معمولاً پس از انجام عمل لیزری دیسک بیمار نیاز به فیزیوتراپی ندارد اما در صورتی که درد بیمار بهبود نیابد صلاح است که یک دوره 10 جلسه ای فیزیوتراپی برای بیمار انجام شود.

لیزر دیسک کمر

هزینه دیسک کمر

هزینه عمل جراحی دیسک با لیزر کمی کمتر از عمل جراحی باز است زیرا تهیه فیبر نوری لیزرگران است.
هزینه عمل دیسک کمر با لیزر بر اساس بیمه تکمیلی افراد متفاوت است.عمل لیزری دیسک ، دو نوع می‌شود ، یکی جراحی دیسک کمر با لیزر که یک نوع جراحی باز است و تقریبا هزینه ان کمی از عمل باز بیشتر می‌باشد و کار متخصصان جراحی مغز و اعصاب می‌باشد . ولی یک نوع عمل اینترونشنال داخل دیسک هم داریم که سوزن وارد دیسک می‌شود و به دستگاه لیزر وصل می‌شود و در واقع داخل دیسک سوزانده می‌شود و قیمت آن بر اساس نوع بیمارستان و وسایلی که انتخاب می‌شود متغیر است .

مراقبت‌های بعد از عمل جراحی دیسک با لیزر برای کاهش درد و عفونت

تا سه روز اول بعد از عمل، استراحت در بستر(استراحت نسبی)، مصرف مسکن، ضد التهاب و آنتی بیوتیک تجویزی، و بستن گردن بند، کمربند یا پشت بند طبی نرم به صورت شبانه روزی ضروری است.

در این روش زخم یا محل بخیه، وجود ندارد و فقط در محل ورود سوزن چسب ساده چسبانده می شود که روز بعد از عمل بیمار آن را در آورده و دیگر نیاز به چسب زدن یا پانسمان خاصی نیست.

بیمار باید بداند حداقل 4 هفته ترمیم کامل کلیه قسمت‌هایی که در حین عمل در مسیر عبور سوزن قرار گرفتند (از جمله عضله، لیگامان، استخوان، پوست، عروق و اعصاب) زمان می‌برد. ( درست است این نوع اعمال بدون برش جراحی انجام می‌شود و دوره نقاهت بسیار کوتاه‌تری دارد ولی مانند عمل باز بیمار باید مراقب بوده و از انجام حرکات آسیب رسان و بلند کردن اجسام تا مدتی خودداری کند)

سه روز اول جهت ترمیم و جلوگیری از گرفتگی و اسپاسم های عضلانی مفید است بنابراین بیمار باید سه روز استراحت نسبی در منزل داشته باشد یعنی فقط می‌تواند جهت دفع ادرار یا مدفوع از جای خود برخیزد و به دستشویی برود، در غیر این صورت باید استراحت داشته و توصیه به این است که دراز کشیده و از انجام حرکات چرخشی، خم و راست شدن تا سه ماه جدا بپرهیزد. نشستن، درازکشیدن، ایستادن و راه رفتن بعد از روز سوم عمل بلامانع هستند. بالا رفتن از پله به صورت یکی یکی ممکن است ولی بهتر است ابتدا با نظارت پزشک یا همراه بیمار باشد.

از انجام حرکات تکراری و ناگهانی مانند خم شدن و راست شدن،حرکات چرخشی،بالارفتن از نردبان وب شین پا‌شو تا سه ماه جدا بپرهیزند.

روشهای غیرجراحی متعددی در کلینیک درد دکتر بنفشه ولییان برای درمان درد عصب سیاتیک به دردمندان گرامی پیشنهاد میشود. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روشها و همچنین چگونگی انجام آنها از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.


آدرس مطب : تهران ، خیابان مطهری ، خیابان فجر ، کوچه مدائن ، پلاک 20 ، ساختمان پزشکان ماهان ، طبقه 5
تلفن : 22896224 | 22896225 | 09029266688


درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید