علت پا درد چیست؟
درد جدید و مداوم باید با مراجعه به پزشک بررسی شود.درد پا ممکن است به علل گوناگونی باشد و نیازمند بررسی دقیقی دارد،اما درد پا در موقع نشستن طولانی مدت پشت میز یا ایستادن بیشتر به علت احتقان عروقی و جمع شدن مایع درون وریدهای پا است.
احتقان وریدی یا نارسائی وریدی زمانی روی میدهد که به دلیل ناتوانی دریچههایی که در وریدهای پا قرار دارد، خون به طور موثری به طرف قلب حرکت نمیکند. درعوض، خون در پاها جمع شده و باعث ایجاد درد و ورم پا میشود. افرادیکه این مشکل تجمع خون در وریدهای پا را دارند اغلب ازدرد سوزشی و کرامپی بیشتر در ساق پا شکایت دارند.
سابقه قبلی فلبیت یا التهاب وریدی ممکن است به دریچههای درون ورید آسیب وارد کرده و باعث بیکفایتی آنها گردد، در نتیجه احتقان وریدی ایجاد میشود. خوب کار نکردن دریچههای وریدی در پاها باعث بیشتر شدن واریس پاها شده و این مسئله به نوبه خود جمع شدن خون در پاها را شدیدتر میکند.
در کلینیک درد دکتر بنفشه ولییان، از ورشهای متعددی، بسته به علت درد در پا، برای درمان انواع پا درد استفاده میشود. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.
علامت
واریس پا، رگهای برجسته زیر پوست پا است. شدت درد یا ناراحتی در هر قسمت از ساق پا میتواند از یک حالت ملایم تا شدید متغیر باشد. درد پا بیشتر از همه به دلیل استفاده بیش از حد پاها و آسیبهای جزئی رخ میدهد. این مشکل اغلب بعد از مدت کوتاهی از بین میرود. اما در برخی موارد ممکن است علت درد یک مشکل جدی باشد. اگر درد پا، شدید یا مداوم باشد باید به پزشک مراجعه شود. اگر پزشک تشخیص دهد که بیمار دچار گرفتگی عضلات پا، لخته شدن خون یا مشکلات عصبی است برای هر یک از علل بروز پا درد، درمانهای پزشکی متعددی وجود دارد. اگر یک بیماری زمینهای مسبب درد پا باشد و به سرعت تشخیص داده و درمان شود میتواند از بدتر شدن درد جلوگیری کند و شرایط بیمار را در آینده بهبود بخشد.
علل شایع درد پا
برخی از شایعترین دلایل درد پا، عوارض جزئی و یا موقتی هستند که با مراجعه به پزشک متخصص به طور مؤثری درمان میشوند. برخی از این علل شایع عبارتند از:
گرفتگی عضلات
علت اصلی درد پا، گرفتگی یا اسپاسم عضلانی است. انقباض عضلات پا یا همان گرفتگی عضلات پا باعث بروز درد ناگهانی و شدید میشود. ماهیچه های منقبض اغلب باعث تشکیل یک توده قابل مشاهده و سخت در زیر پوست میشوند و ممکن است علائمی مثل کمی قرمزی و تورم اطراف آن ایجاد شود.
خستگی عضلانی و کم آبی ممکن است باعث گرفتگی پا به ویژه در ساق پا شود. برخی داروها از جمله دیورتیکها و استاتینها هم ممکن است در برخی از افراد باعث گرفتگی عضلات پا شوند.

سایر دلایل درد پا
شرایط و آسیبهای زیر هم میتوانند باعث درد شدید پا شوند. اما کمتر شایع هستند:
- لغزش دیسک و فتق دیسک زمانی رخ میدهد که یکی از دیسکها بین مهره های ستون فقرات از جای خود خارج شود. این دیسک میتواند اعصاب ستون فقرات را فشرده کند. این شرایط ممکن است باعث دردی شود که از ستون فقرات به بازوها و پاها سرایت میکند.
- بیماری ازگوداشلاتر زمانی رخ میدهد که تاندونی که کاسه زانو را به استخوان ساق پا وصل میکند دچار کشیدگی شود. این وضعیت غضروف درشت نی را از جایی که به استخوان میچسبد، دچار کشش میکند و به دلیل حساسیت و تورم اطراف زانو باعث ایجاد یک توده دردناک در زیر زانو میشود. این مشکل بیشتر در نوجوانانی که در دوران بلوغ دچار جهش رشد میشوند رخ میدهد.
- بیماری لگ کالوپرتس به دلیل خونرسانی به مفصل ران رخ میدهد. کمبود خون به استخوان آسیب جدی میزند و میتواند باعث تغییر شکل آن میشود. این ناهنجاریها اغلب باعث درد به ویژه در اطراف لگن، ران یا زانو میشوند.
انواع پا درد
درد سینه پا
- متاتارسالژیا اختلالی است که باعث بروز درد و التهاب در قسمت سینه پا میشود. پوشیدن کفش نامناسب شایعترین علت بروز این اختلال است اما فعالیت جسمانی زیاد نیز باعث بروز چنین وضعیتی خواهد شد.
- مورتون نورومابه کلفت شدن بافت نرم اطراف اعصاب بین قسمت قاعده انگشتان پا گفته میشود که باعث بروز علائمی از قبیل درد، حس عجیب داشتن یا بی حسی در قسمت سینه پا میشود و این اختلال به علت پوشیدن کفش پاشنه بلند و تنگ ایجاد میگردد.
- التهاب استخوانهای کنجدی پا اختلالی است که در آن استخوانهای کنجدی دچار آسیب دیدگی و التهاب میشوند که این اختلال در میان دوندگان و افرادی که رقص باله کار میکنند بسیار شایع است.
درد قوس کف پا
- پلانتار فاسیا شایعترین علت بروز درد قوس کف پا محسوب میشود. این اختلال معمولاً پاشنه و قوس کف پا را درگیر میکند.
- افتادگی قوس کف پا یاصافی کف پا یکی دیگر از اختلالات دردناکی است که در هنگام ایستادن و راه رفتن کف پاها کاملاً صاف میشود و بیمار دچار درد خواهد شد.
درد انگشتان کفپا
- نقرسیکی از علل بروز درد انگشتان پا محسوب میشود که معمولاً انگشت شست را درگیر میکند. نقرس یک نوع آرتروز است که در این اختلال زائدههای کریستالی در مفاصل انگشتان به وجود میآیند و باعث بروز درد و تورم خواهند شد.
- بونیون به تورم استخوان در امتداد پا و در قسمت انتهای انگشت شست گفته میشود که این اختلال به علت بد شکلی اولین مفصل انگشت به وجود میآید.
- انگشت چکشیاختلالی است که در انگشت دوم، سوم یا چهارم و در مفصل میانی ایجاد میگردد و باعث میشود انگشتان پا شبیه چکش به نظر برسند.
- پای چنگالی اختلالی است که در آن انگشتان به سمت بالا یا پایین خم میشوند و توانایی صاف شدن خود را از دست میدهند که این اختلال معمولاً به علت آسیب دیدگی عصب ناشی از مصرف مشروبات الکلی یا دیابت به وجود میآید.
- رشد ناخن به سمت داخل اختلالی است که پوست روی لبههای جانبی ناخن را میپوشاند و باعث بروز درد و عفونت خواهد شد.
- کشیدگی مفصل میانی انگشت شست علت تحت فشار قرار گرفتن انگشت به وجود میآید و معمولاً احتمال شکستگی انگشت در هر یک از استخوانهای انگشتان وجود دارد و ممکن است بیمار به انجام عمل جراحی نیاز داشته باشد.
- شکستگی انگشت یا شکستگی استخوان میتواند در هر یک از انگشتان پا ایجاد شود و در صورت بروز شکستگی خفیف یا شدید مراجعه به پزشک کاملاً ضروری است.
- هالوس ریجیدوس یک نوع آرتروز است که باعث بروز درد و سفتی در مفصل انگشت شست میشود و به طور پیشرونده ای بدتر میگردد.
- پینه پا به علت سفت و کلفت شدن پوست ناشی از التهاب در یک قسمت از پا یا انگشت به وجود میآید که پوشیدن کفش نامناسب شایع ترین علت بروز این اختلال محسوب میگردد.
- شکستگی استخوانهای کوچک در محل اتصال تاندون به انگشت شست تحت عنوان شکستگی استخوان کنجدی یاد میشود و باعث بروز درد خواهد شد.
اغلب افراد در طول زندگی خود حداقل یکبار دچار انواع کمر درد میشوند. دردهای ناحیه کمر به هر علتی که باشد؛ میتواند ناتوان کننده و زجر آور باشد در حدی که زندگی روزمره بیمار را تحت تاثیر قرار دهد. امروزه در کلینیک های درد روشهای کم تهاجمی مانند بلوک عصبی و جراحی لیزری دیسک برای درمان کمر درد اعمال میشود که با کمترین عوارض، نتایج درخشانی به همراه دارد. شما با مراجعه به کلینیک فوق تخصصی درد دکتر بنفشه ولییان نیز میتوانید با حداقل عوارض، بهبودی رضایت بخشی را در درمان انواع کمر درد تجربه نمایید . لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر از طریق تماس با شماره تلفن های 22896224 - 021 | 22896225 - 021 | 09029266688 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، خیابان مطهری ، خیابان فجر ، کوچه مدائن ، پلاک 20 ، ساختمان پزشکان ماهان ، طبقه 5
تلفن : 22896224 | 22896225 | 09029266688
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان گزگز مورمور و بی حسی دست و پا در کلینیک درد
تاریخ انتشار : 1401-03-26تاریخ بروز رسانی : 1401-05-16 -
12 دلیل گزگز مور مور و بی حسی دست و پا
تاریخ انتشار : 1401-03-19تاریخ بروز رسانی : 1401-05-16 -
آرتروز مچ پا از علائم تا انواع روش های درمان
تاریخ انتشار : 1401-03-14تاریخ بروز رسانی : 1401-05-16